Kátyúzás szolgáltatást vállalunk. Elhasználódott útburkolatok teljes és részleges cseréjére.

Kátyú keletkezésének okai

Az útburkolaton megjelenő kátyúk a hőmérséklet ingadozás (hideg-meleg), az autóforgalom és a csapadék együttes károsító hatásainak eredménye ként keletkezik a burkolaton. A hőmérséklet változás hatására az aszfaltburkolaton repedések keletkeznek, amikbe csapadékvíz szivárog, a víz a hidegben megfagy és tovább mélyíti, tágítja a repedést. A felrepedezett aszfalt felválik a forgalom hatására.


kátyúzás

kátyúzás

 

Ezeket a természetes károsodásokat különböző kátyúzási technolgóiákkal lehet orvosolni.

Kátyúzás technológiái

Szélvágás

A kátyúzás legidőtállóbb technikai megoldása a szélvágással történő eljárás. Ezen eljárás szerint a keletkezett kátyút körbevágjuk, hogy az összes repedés és fellazult aszfaltréteg kiemelésre kerüljön. Az előkészített területre ezt követően aszfaltréteg kerül beöntésre, amit tömörítéssel tesszük síkba az útfelülettel.

Ideiglenes kátyúzás

Az ideiglenes kátyúzás során a berepedezett töredezett burkolatrész csak kitakarításra kerül, ez esetben nem vágjuk körbe. A kitakarított részbe aszfaltfoltot terítünk. Ezzel az eljárással valóban csak ideiglenesen lehet a kátyukat megszüntetni.

Kátyúzás hideg aszfalttal

Ennél az eljárásnál a kátyú szegélyét körfűrésszel vágjuk ki és tisztítjuk ki. Ezt követően a hideg aszfaltkeveréket adott vastagságban kiterítjük a kátyúban.

 

Kátyúzási munka folyamata

  1. Kátyú kitisztítása, ami történhet szélvágással, normál kitiszítással vagy körfűrészes vágással a fentiekben említett technológia függvényében.

  2. Aszfaltpótló anyag összekeverése és kátyúba helyezése

  3. Aszfaltpótló anyag bedolgozása a kitisztított kátyúba

  4. Betömött kátyú elsimítása és szükség esetén utótisztítás

 

Kátyúzás fotók

 

aszfalt kátyúba helyezése   beszakadt aszfaltburkolat, mély kátyú 


kátyúzás közben

 

 

Ajánlatkérés kátyúzási munkák elvégzésére

Kátyúzási munka feltérképezéséhez a kátyús útszakasz bejárása szükséges. A leendő munkaterület megtekintését követően tudunk ajánlatot adni. Mindenképpen előzetes egyeztetés szükséges.

Ajánlatkéréshez, érdeklődéshez kérem vegy fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken.